הדרכת הורים לילדים עם קשיי קשב ולמידה.

 

הדרכת הורים לילדים עם קשיי קשב: מול הקשיים הנובעים מהפרעת קשב וריכוז, הורים רבים חשים חוסר אונים, כאב, אשמה, תסכול, כישלון ולעיתים אף מאשימים את עצמם בחוסר מסוגלות הורית.

בהדרכת ההורים, ההורים זוכים הן לתמיכה מקצועית והן לאוזן קשבת בנוגע לקשיים שלהם ומתאפשרת להם בחינה של המצבים היומיומיים שבהם הם נתקלים והדרכים היישומיות לפתרונם תוך ליווי והנחיה כדי להקנות ידע ודפוסי הורות מותאמים. הידע והכלים הנרכשים בטיפול מסייעים להורים להתמודד עם הקשיים, לחזק את הקשר עם הילד ולכוונו להצלחות בבית ובבית הספר. הטיפול נוגע בתחומים רבים, ביניהם הבסיס הנוירולוגי של הפרעת הקשב או לקות הלמידה והשלכותיה על הילד בבית הספר ובמשפחה, העולם הרגשי והחברתי של הילד, חיזוק הדימוי העצמי של הילד, אלימות והתקפי זעם, יחסים בין אחים, הפרעות קשב ולקויות למידה בבית הספר, עימותים ומאבקים לצד הצבת גבולות כולל בניית הרגלים קבועים, הצבת גבולות תוך מתן עצמאות הילד, ביסוס נוכחות הורית אמפטית ומווסתת ועוד.

* הכנה לכיתה א': המעבר לבית הספר הינו מעבר למסגרת פורמאלית בה צפוי הילד לשבת ליד שולחן כמה שעות ביום, להקשיב לדברי המורה ותרגל את המידע המועבר, לגלות מסוגלות להתרכז ולעמוד במשימות ולגלות בשלות למעבר ממשחקים בגן ללמידה מסודרת ומושכלת בבית הספר. הילד יתמודד עם איסורים חדשים (למשל: מינימום תנועה, ישיבה מול השולחן וכו') וכן אתגרים חדשים (למשל: זיהוי אותיות ומספרים, קריאה וכתיבה, יכולת מוטורית עדינה וגסה וכישורים חברתיים). אצל ילד בעל הפרעות קשב וריכוז או לקויות למידה יוצרו קשיים רבים העולים על הקשיים הרגילים שחווים ילדים אחרים העולים לכיתה א' – לקויות הלמידה יהוו מכשול גם אם התלמיד יתרגל שוב ושוב את הנלמד, והפרעות הקשב ימנעו עליו לשבת בכיתה ולהתרכז בחומר. לאורך הטיפול אני מוודאת שלילד היכולות המתאימות להתמודד עם הקשיים הצפויים לו ולצלוח את הלימודים במסגרת בית הספר.

 

 

תחומי הטיפול

 

 

תחומי הטיפול